Digitalt værksted

VAK’s digitale værksted danner en bro mellem VAK’s andre værksteder, samt over den erfaringskløft, som findes mellem de seneste kunst-, arkitekt- og design-generationers naturligt integrerede brug af digitale skitseværktøjer og den ofte mere begrænsede erfaring med klassiske teknikker og materialer.

 

Gennem VAKs eksisterende faciliteter vil de objekter, som skabes i de digitalt styrede processer, kunne omsættes til fuldt funktionelle, holdbare værker, samtidig med at de tilfører klassisk arbejdende kunstnere muligheden for at inddrage den digitale tekniks præcision og kompleksitet i deres værker.

 

Kombinationen, af traditionelle udstyrs- og videnstunge materialer og teknikker som bronze- og aluminiumsstøbning med nye digitale værktøjer, vil udgøre et unikt rum, for især VAKs mange yngre medlemmer, hvor koncepterne kan møde materialet.

VAKs digitale værksted rummer en laserskærer og en CNC-fræser samt to bærbare computere med diverse programmer som du har mulighed for at bruge når du er på VAK, bl.a. Adobe-pakken, GIMP, Inkscape, LightBurn, Vectorizer, Blender, Sculpturis, ZBrushCore, Meshmixer, TinkerCAD, Google Sketchup, SlicerForFusion360, Fusion 360, Rhino 7, V-Carve Pro, Reality Capture, KinetiC-NC

 

VAKs nye digitalte værksted er støttet af Henny og Johan Richters fond, Holbæk kommune samt BKF-O fonden.

CNC fræser – Raptor X-SL 1200/s20

 

CNC-fræseren køres kun af VAK’s ansatte. Til alle projekter på CNC-fræseren skal der regnes en del tid. Hvert projekt inkluderer ofte minimum 2 timers assistance fra en medarbejder til gennemgang af projekt, gennemgang og klargøring af fil, fræseropsætning, materialemontering, osv. typisk vil en opgave kræve længere tids assistance, men hver opgave er selvfølgelig forskellig.

 

Hvad kan den arbejde i:

Den kan fræse i træ, MDF, plast, skum og lign. Ved store 3-dimensionelle fræses emnerne typisk i skum ved brug af lange koniske jern som kan fræse i fine detajler. Derefter er der mange muligheder for at arbejde videre med skum-formen, alt afhængigt af om den er fræst positivt eller negativt og om den skal ende i bronze, aluminium eller dækkes af plast, gummi eller noget helt andet – mulighederne er mange og vi elsker at kombinere de digitale og analoge teknikker med hinanden

 

Proportioner:

2.5D: 2000x1200mm x 300mm
Roterende akse: 2000mm x ø600mm

 

Filformater:

De fleste 3D filer kan omsættes til .stl filer, som skal bruges til maskinen. Vi vil i sidste ende klargøre din 3D fil til fræsning.

 

Pris:

25kr. eks. moms. pr. time fræseren kører + medarbejderens tid

 

Laserskærer – Thunderlaser NOVA-35

 

Må bruges af medlemmer efter et Introduktionskursus. Vi har lidt forskellige materialer og rester liggende – hør altid om vi har det på lager du vil bruge ved booking. Du må gerne medbringe egne materialer, og vi kan også være behjælpelige med at bestille hjem.

 

Hvad kan den arbejde i:

Den kan skære i MDF, træ, gummi, akryl, pap, papir, lærred, stof, osv. Den kan også gravere i disse materialer samt glas og mange metaller.

 

Proportioner:

600x900mm x 240mm høj

 

Filformater:

Alle filer kan bruges til gravering bl.a. .jpg, .tiff, .bmp og mange flere. Til skæring anvendes vektorgrafik, herunder formaterne .ai, .dxf og mange flere. Vi kan være behjælpelige med at omsætte billeder (analoge som digitale) til vektorgrafik.

 

Pris:

Bookes fra kl. 08:00 – 12:30 eller 13:00-17:30.
En halv dag koster 345 eks. moms og materialer.