WORKSHOP I SILICONEFORM

11. – 13. April 2018

På Workshoppen lærer du hvordan du laver en siliconeform. Vi skal arbejde med forskellige tilgange til det ”at tage form” på et emne. På workshoppen vil der være tilknyttet to underviserer med hver deres baggrund for formarbejde.

Johan Ludvig har mange års erfaring i at lave siliconeforme og arbejder til dagligt som bronzestøber både på sit eget støberi og på VAKs værksteder. Johan Ludvig har specialiseret sig i hvordan man arbejder med siliconeforme til voksarbejde (cire perdue).
Troels Flensted er designer og arbejder ofte med forme, som skal bruges flere gange. Formene skal kunne indeholde materialer af mere flydende karakter, som jesmonite og plastik.

TO TEKNIKKER
På workshoppen vil vi arbejde med to teknikker og to typer sillicone.
Spartelteknik: I vil arbejde med en spartel silicone, som man typisk bruger til at støbe voksemner i. Denne silicone påføres med spartel og tager flere dage at lave pga. tørretider mm. Her vil vi også arbejde med gipskapper rundt om silliconeformen.

Hældeteknik: Er en flydende, hurtigtørrende silicone som hældes i en form.
Alle deltagere skal medbringe mindst tre modeller/objekter eller readymates, som ønskes afformet. Modellerne kan være i mange forskellige materialer eksempelvis træ, gips, voks eller ler. Her model må Maks må være 15×15 x15 cm.
Hvis I er i tvivl om noget vedr. workshoppen kan i kontakte værkstedet mandag og onsdag mellem kl.08-12 på tlf.:21 27 52 77

PRAKTISK INFOMATION
Pris
: Pris for alle dage pr. Kursist vil være: kr. 3200,- I prisen er inkluderet:
Voks, gips
1000 g. silicone pr. deltager.
Materiale forbrug som overstiger det inkluderede skal betales af hver enkelt kursist.
Tidspunkt: D. 11, 12 & 13 april – kl.09.00-16.00
Hvor: VAK, Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder
Teglværksvej 22
4450Jyderup
Tlf.: 21 27 52 77
vak@vak-kunstvaerksteder.dk

Overnatning: VAK råder over 2 værelser og en beboelsesvogn. Som udgangspunkt er der en person pr. værelse. I tilfælde af at alle værelser er optaget er der mulighed for at sove to på hvert værelse. Skriv dog til os hvis I kender hinanden og ønsker at sove i samme rum. Overnatning koster kr.100  pr. nat. pr. person.
VAK forbeholder sig retten til at aflyse kurset hvis der er mindre end 5 tilmeldinger. Tilmelding sker på: vak@vak-kunstvaeksteder.dk eller på tlf.:21 27 52 77

 • Fakturering: I vil inden kursusstart modtage en faktura pr. mail
 • Generelle – afbestillingsbetingelser
  Tilmelding til kurser o. lign. er bindende. Eventuel afbestilling skal foregå skriftligt til 
  vak@vak-kunstvaerksteder.dk
 • Afbestillingsbetingelser –
  Ved afmelding senere end 1 uge før opkræves der halv kursusafgift.
  Ved afmelding senere end 1 døgn før opkræves hele kursusafgiften.
 • Er der venteliste, og vi kan besætte pladsen med en person fra ventelisten, vil der ikke blive opkrævet kursusafgift.