OM VÆRKSTEDERNE

I dag består VAK af en række værksteder. Støberiet med både Cire perdue og sandstøbning i bronze og aluminium. Glasværksted, gips- og voksværksted, træværksted og metalværksted. Derudover er et sprøjteværksted for behandling af overflader med blandt andet pulverlakering, emaljering, samt en plastværksted mm under opbygning.

 

I efteråret 2018 etablerede VAK et digitalt værksted som er støttet af Henny og Johan Richters Fond, Holbæk kommune samt BKF-O fonden. Med tilføjelsen af de digitale teknikker til de traditionelle udstyrs- og videns tunge materialer og teknikker, som VAK råder over, indtages et felt, som hidtil har været forbeholdt de egentlige forskningsmiljøer – men her i et uformelt værkstedsmiljø, med adgang for den enkelte kunstner eller designer.

 

I praksis betyder det at de fræste og udskårne objekter kan omsættes til bronze, aluminium, gips, beton og plast gennem værkstedets traditionelle teknikker. Desuden åbner de digitale værktøjer helt nye muligheder i skitse- og præsentations-processen.

Metalværksted

Træværksted

Glasværksted

Bronze- og
aluminiumsstøberi

Gips- og voksværksted

Digitalt værksted